Τσαβούσογλου: Ότι και να μας πουν ξεκινάμε τις έρευνες με τις πλατφόρμες μας στην Κύπρο
21/01/2019 17:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τσαβούσογλου: Ότι και να μας πουν ξεκινάμε τις έρευνες με τις πλατφόρμες μας στην Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως «όποιος, ο,τι και να πει εμείς ξεκινάμε τις έρευνες στην ΑΟΖ μας και στην Κύπρο»

Ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του στον «Οίκο Διεθνών Σχέσεων» υποστήριξε πως η Τουρκία στο παρελθόν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση του Κυπριακού και υπενθύμισε τις προσπάθειες στο Κραν Μοντανά. Ο ίδιος αφού ανέφερε πως η Τουρκία για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επιθυμεί την συζήτηση και αρχική συμφωνία σε βασικά θέματα με στόχο την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων.

«Στόχος μας είναι να λύσουμε το Κυπριακό με ειρηνικό τρόπο. Όμως δεν κλείνουμε και τα μάτια μας στην έναρξη γεωτρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς (Κυπριακή Δημοκρατία) στη δυτική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο. Εκεί στηρίζουμε τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός.

Ο ίδιος τόνισε τις προσπάθειες που θα κάνει η Τουρκία στο επόμενο διάστημα για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως «στο παρελθόν, το Μπάρμπαρος Χαϊρετίν Πασά, πραγματοποιούσε μόνο σεισμικές έρευνες, όμως τώρα ήρθε μια πλατφόρμα μας, ξεκίνησε γεώτρηση στο Αλάνια-1. Τις επόμενες μέρες θα έρθει και η δεύτερη μας πλατφόρμα και θα ξεκινήσουμε κι εμείς γεώτρηση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας και στις περιοχές που μας έχει αδειοδοτήσει η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Όποιος ό,τι και να πει».

Πηγή:eleftherostypos.gr