Τρία εκατομμύρια Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα!
26/06/2016 17:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τρία εκατομμύρια Βρετανοί ζητούν νέο δημοψήφισμα!

Διογκώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα των Βρετανών που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για την παραμονή της χώρας τους στην Ευρωπαική Ένωση και επανάληψη του δημοψηφίσματος παρότι έχουν περάσει μόλις τρεις μέρες από το Brexit.

Ήδη στην αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου για νέο δημοψήφισμα οι υπογραφές φτάνουν τα 3 εκατομμύρια και αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ υπάρχει και μία δεύτερη αίτηση, που καλεί τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, να κηρύξει ανεξάρτητη την πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας, η οποία έχει ξεπεράσει τις 100.000 υπογραφές.

Μέχρι σήμερα Κυριακή το πρωί το αίτημα για επανάληψη του δημοψηφίσματος είχαν υπογράψει 2.786.390 πολίτες.

Στο μεταξύ, ήδη ο βουλευτής των Εργατικών Ντέιβιντ Λάμι κάλεσε τους συναδέλφους του να αγνοήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο, όπως σημείωσε, είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν δεσμεύει το κοινοβούλιο.

«Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την τρέλα και τον εφιάλτη με μία ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Πρέπει να ψηφίσουμε τώρα για το αν θα πρέπει να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση», έγραψε ο Λάμι στο Twitter, ενώ στην ανάρτησή του επισημαίνει ότι ήδη κάποιοι από αυτούς που ψήφισαν υπέρ της εξόδου εύχονται να μην το είχαν κάνει. «Πρέπει να αποφασίσει το κοινοβούλιο αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε Brexit, πρέπει να γίνει ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα. Ας μην καταστρέψουμε την οικονομία μας βασισμένοι στα ψέμματα και τις ύβρεις του Μπόρις Τζόνσον», πρόσθεσε ο βουλευτής των Εργατικών.

eleftherostypos.gr