Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Στην αρχή ήμασταν σκληροί και οι δύο "και μετά ερωτευτήκαμε"
30/09/2018 11:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Στην αρχή ήμασταν σκληροί και οι δύο "και μετά ερωτευτήκαμε"

Στην αρχή ήμασταν σκληροί και οι δύο "και μετά ερωτευτήκαμε", δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας για εκείνον και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, και χαρακτήρισε πραγματικά "όμορφες" τις επιστολές που του έγραψε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης.

"Εγώ ήμουν πραγματικά σκληρός - και το ίδιο και εκείνος. Και πηγαίναμε μπρος και πίσω", δήλωσε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Κιμ σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Δυτική Βιρτζίνια.

"Και μετά ερωτευτήκαμε, εντάξει; Όχι, πραγματικά -μου έγραψε όμορφες επιστολές και είναι πραγματικά σπουδαίες επιστολές", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι υποστηρικτές του στην συγκέντρωση γελούσαν και χειροκροτούσαν, ενώ ο Τραμπ σημείωσε παράλληλα ότι οι σχολιαστές του θα του προσάψουν μια "αντιδεοντολογική" περιγραφή του Κιμ.

Την περασμένη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ είχε εκθειάσει και πάλι τις αρετές του Κιμ, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να πείσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα και ένα χρόνο νωρίτερα τον απειλούσε λέγοντάς του ότι "θα καταστρέψει τελείως τη χώρα" του.

"Ο πρόεδρος Κιμ ήταν πραγματικά πολύ ανοιχτός και, ειλικρινά, ήταν υπέροχος", δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Τραμπ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο στη Σιγκαπούρη, ενώ τώρα εξετάζεται η πραγματοποίηση και μιας δεύτερης συνάντησης μεταξύ τους.

Ωστόσο παρά την θέρμη αυτή που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ, ένας αριθμός αναλυτών επισημαίνει την απουσία συγκεκριμένης προόδου στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters