Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε βυζαντινά παιχνίδια στο Αιγαίο
01/06/2018 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε βυζαντινά παιχνίδια στο Αιγαίο

O υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανικλί (Nurettin Canikli) επισκέφθηκε την τουρκική φρεγάτα Giresun (σ.σ. Κερασούντα) η οποία πλέει στα νερά της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στις εξελίξεις για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο τονίζονταν πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα και μίλησε για «Βυζαντινά παιχνίδια».

«Κανένας δεν πρέπει να κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς όπως κάνουμε παντού στις θάλασσες και στα νερά μας πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και το κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από αυτά. Παρατηρούμε πως κάποιες χώρες με νέου τύπου Βυζαντινά παιχνίδια προσπαθούν να κάνουν βήματα για να εξαφανίσουν τα συμφέροντα τη Τουρκίας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε , αυτός λαός δεν το επιτρέπει αυτό.

Κανείς να μην κάνει λανθασμένους υπολογισμούς. Δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο κανένα τετελεσμένο που θα εξαφανίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί. Ο λαός αυτός το έκανε αυτό πάντα και θα συνεχίσει να το κάνει». δήλωσε

eleftherostypos.gr