Τουρκία: Τα 4 μεγάλα κόμματα καταδικάζουν από κοινού το πραξικόπημα
16/07/2016 20:36
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: Τα 4 μεγάλα κόμματα καταδικάζουν από κοινού το πραξικόπημα

Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, τα τέσσερα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Τουρκίας καταδίκασαν σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα καταδίκασαν με κοινή διακήρυξη την απόπειρα πραξικοπήματος. Κατά την έκτακτη σύγκλιση της ολομέλειας της εθνοσυνέλευσης εγκρίθηκε η διακήρυξη την οποία υπογράφουν ο πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Μπιναλί Γιλντιρίμ, οι αρχηγοί του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η αποφασιστικότητα που επέδειξε η εθνοσυνέλευση απέναντι στην απόπειρα πραξικοπήματος έχει μεγάλη αξία από πλευράς περαιτέρω εδραίωσης της Δημοκρατίας στην Τουρκία. Όπως σήμερα, έτσι και στο μέλλον, κάθε χέρι που σηκώνεται εναντίον του έθνους και της εθνοσυνέλευσης, θα βρίσκει μπροστά του την ατσάλινη βούληση της εθνοσυνέλευσης».

Τα τέσσερα κόμματα αναφέρουν ότι «παρά τις μεταξύ μας διαφορές, είμαστε και θα είμαστε πάντα υπέρ της λαϊκής βούλησης» και καταδικάζουν από κοινού την απόπειρα.

Η ανακοίνωση αναγνώστηκε ενώπιον των βουλευτών από τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Αλλά και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) καταδίκασε σήμερα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης, την απόπειρα πραξικοπήματος από μέρος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι η ήττα των πραξικοπηματιών είχε ως αποτέλεσμα να έλθουν πιο κοντά τα πολιτικά κόμματα της χώρας με στόχο να βρεθεί κοινό έδαφος για τη βελτίωση της Δημοκρατίας.

imerisia.gr