Τουρκία: Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ "το συντομότερο δυνατό"
08/01/2018 19:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τουρκία: Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ "το συντομότερο δυνατό"

Την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα "το συντομότερο δυνατό" αναμένει η Άγκυρα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Bekir Bozdağ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τη Τουρκίας, Anadolu.

H δήλωση Bozdağδείχνει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υποχωρήσει από το αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, μολονότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016, σύμφωνα με τοskai.gr.

Η δήλωση ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για κυβερνητική θέση, κι όχι για προσωπική τοποθέτηση.

Turkey expects extradition of 8 ex-officers from Greece 'as soon as possible': Turkish Deputy PM https://t.co/AQgfDZS2MGpic.twitter.com/Z7Z8JbhYv4

@anadoluagency

State of emergency in Turkey to be extended again: Turkish Deputy PM http://v.aa.com.tr/1025440pic.twitter.com/tJAF49GSdY

Πηγή:capital.gr