Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
22/03/2016 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 άνθρωποι και να τραυματισθούν δεκάδες ακόμη.

"Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους", αναφέρει η ανακοίνωση των τζιχαντιστών, που «ανέβηκε» στα αραβικά και τα γαλλικά στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

"Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου (...) όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου" συνεχίζει το κείμενο, κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι "δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους".

Λίγο νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ, που συνδέεται με τους τζιχαντιστές, μετέδωσε ότι "οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις με ζώνες με εκρηκτικά και (εκρηκτικούς) μηχανισμούς, με στόχο ένα αεροδρόμιο και έναν κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο των Βρυξελλών, της πρωτεύουσας του Βελγίου".

"Οι μαχητές του ΙΚ άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Ζαβεντέμ προτού πολλοί από αυτούς να πυροδοτήσουν τις ζώνες με τα εκρηκτικά ενώ ένας (...) μάρτυρας πυροδοτούσε τη ζώνη με τα εκρηκτικά του στον σταθμό του μετρό του Μάαλμπεκ", έγραψε το πρακτορείο στα αραβικά και τα αγγλικά.

Πηγή:imerisia.gr