Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο
20/12/2016 22:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή χθεσινοβραδινή φονική επίθεση με το φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης, Amaq. Η τζιχαντιστική οργάνωση ισχυρίζεται ότι δράστης είναι "ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους".

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική Ιndependent, η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί και σε προηγούμενες επιθέσεις που αποδείχθηκε ότι οι δράστες ήταν "μοναχικοί λύκοι", όπως στο μακελειό στο νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Σε παρόμοιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει εμμέσως και ο Guardian, λέγοντας ότι το Ισλαμικό Κράτος στην ανακοίνωσή του δεν παρέχει αποδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του ότι ενορχήστρωσε την επίθεση.

Συγκεκριμένα, το Amaq αναφέρει: "Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (...) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό" που πολεμά το ΙΚ.

Πηγή:capital.gr