Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νέα Υόρκη
03/11/2017 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νέα Υόρκη

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε με όπλο ένα ημιφορτηγό στη Νέα Υόρκη την Τρίτη και είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδας-οργάνου προπαγάνδας των τζιχαντιστών.


Στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας αλ Νάμπα αναφέρεται ότι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης "είναι στρατιώτης του χαλιφάτου".

Δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

νέα υόρκη


Όπως έγινε γνωστό χθες, ο 29χρονος ουζμπέκος Σαϊφούλο Σαΐποφ εξέφρασε ικανοποίηση από την πράξη του, ενώ τόνισε ότι σκόπιμα επέλεξε να δράσει την ημέρα του Χάλοουιν, για να είναι σίγουρος ότι θα κυκλοφορεί αρκετός κόσμος στους δρόμους. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, ο δράστης ζήτησε να τον αφήσουν να αναρτήσει το μαύρο λάβαρο του ΙΚ στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Εμπνευσμένος από το άφθονο προπαγανδιστικό υλικό του ISIS, προετοίμαζε την επίθεσή του "εδώ και περίπου ένα χρόνο" κι αποφάσισε πριν από δύο μήνες να τη διαπράξει.

Ο Σαΐποφ μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 2010 και δούλευε ως οδηγός για την Uber.

capital.gr