Το Ισλάμ απειλεί να «εξοστρακίσει» τον Χριστιανισμό
03/03/2017 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ισλάμ απειλεί να «εξοστρακίσει» τον Χριστιανισμό

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και περιγράφουν το μέλλον του κόσμου και φυσικά και της Ελλάδας. Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το Ισλάμ αναμένεται να γίνει η δημοφιλέστερη πίστη του κόσμου μέχρι το 2100, αφήνοντας τον Χριστιανισμό στη δεύτερη θέση.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2010, υπήρχαν περίπου 1,6 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι στον κόσμο, περίπου το 23% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το Ισλάμ είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στον κόσμο και η δεύτερη μεγαλύτερη μετά το Χριστιανισμό.

Οι Χριστιανοί αποτελούσαν το 31% του παγκόσμιου πληθυσμού το 2010. Η έρευνα σημειώνει πως μέχρι το 2050 ο αριθμός των οπαδών των δύο μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου εκτιμάται ότι θα είναι ίσος.

«Αν συνεχιστούν οι σημερινές δημογραφικές τάσεις, ο αριθμός των μουσουλμάνων αναμένεται να ξεπεράσει τον αριθμό των χριστιανών από το τέλος αυτού του αιώνα», αναφέρει η έκθεση.

Ένας από τους λόγους που συντελεί σε αυτό το γεγονός είναι πως οι μουσουλμάνοι κάνουν περισσότερα παιδιά. Κατά μέσο όροι οι μουσουλμάνες έχουν 3,1 παιδιά σε σύγκριση με τις γυναίκες όλων των άλλων θρησκειών που έχουν 2,3.

Τα αποτελέσματα δείχνουν, ακόμη, πως κατά μέσο όρο οπαδοί του Ισλάμ γίνονται όλο και νεότεροι, επτά χρόνια νεότεροι από τον μέσο όρο ηλικίας μη μουσουλμάνων.

«Ως αποτέλεσμα, ένα μεγαλύτερο ποσοστό των μουσουλμάνων είναι ήδη ή σύντομα θα κάνουν παιδιά. Αυτό σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά γονιμότητας, θα τροφοδοτήσουν αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού», αναφέρει το Pew.

Παράλληλα, υποστηρίζει πως το 10% όλων των Ευρωπαίων θα είναι μουσουλμάνοι το 2050, ενώ στις ΗΠΑ θα φτάσουν μέχρι και 2,1%.

Η έρευνα περιέλαβε και τη στάση των Αμερικανών απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ με τη θρησκεία να συγκεντρώνει 48 βαθμούς τους 100, όταν κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την αντίληψή τους για εννέα θρησκευτικές ομάδες. Οι Δημοκρατικοί δείχνουν να έχουν μια πιο θετική εκτίμηση για τους μουσουλμάνους σε σύγκριση με τους Ρεπουμπλικανούς που εμφανίζονται ανήσυχοι για τον εξτρεμισμό.

Στην Ευρώπη τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι πολίτες σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία και Πολωνία βλέπουν τους μουσουλμάνους «αρνητικά», ενώ μια πιο θετική στάση έχουν στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, όπου υπάρχει ένα πολύ μεγαλύτερος μουσουλμανικός πληθυσμός.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για την Ελλάδα βεβαίως. Ότι οι εδώ μουσουλμάνοι θα μείνουν και θα γεννούν πάνω από 3 παιδιά η κάθε γυναίκα όταν οι χριστιανοί μόλις και μετά βίας ένα. Ότι σε λίγα χρόνια η χώρα θα γεμίσει με το μουσουλμανικό στοιχείο και ο χριστιανικός κόσμος θα είναι μειοψηφία.

Αυτά για να ξέρουμε που πάμε και τι κάνουμε...