Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία
26/07/2016 15:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Δύο «στρατιώτες» του Ισλαμικού Κράτους διέπραξαν την επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί. Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί, γράφει η γαλλική εφημερίδα, τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές.

Έγκλειστος από το 2015, ο τζιχαντιστής αυτός φέρεται να είχε φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016.

Ολάντ: Ντροπιαστική τρομοκρατική πράξη

Ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε λόγο για ντροπιαστική τρομοκρατική πράξη. Σε δηλώσεις του από το σημείο της επίθεσης, τόνισε ότι η Γαλλία πρέπει να πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους με όλα τα μέσα.

Εξέφρασε επίσης στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους Καθολικούς της Γαλλίας, την αλληλεγγύη και τη συμπόνια του Έθνους.

Οι δύο δράστες οπλισμένοι προφανώς με μαχαίρια εισέβαλαν στην εκκλησία Σαιντ Ετιέν ντι Ρουβρέ σε προάστιο, το οποίο βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα νότια της Ρουέν. Μπήκαν από την πίσω πόρτα κατά τη διάρκεια πρωινής λειτουργίας ώρα Ελλάδας και κράτησαν όμηρους πέντε άτομα που βρίσκονταν μέσα. Μια καλόγρια κατόρθωσε να ξεφύγει και να καλέσει βοήθεια.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες μαχαίρωσαν στο λαιμό τον ιερέα, ο οποίος είναι νεκρός ενώ ένας ακόμα ενορίτης είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Βγαίνοντας από την εκκλησία οι δράστες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που είχαν φθάσει επί τόπου και οι οποίοι τους εξουδετέρωσαν.

Η εκκλησία και η γύρω περιοχή είναι αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ πυροτεχνουργοί ελέγχουν στο εσωτερικό εάν τυχόν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά.

Για την ώρα δεν είναι γνωστή η ταυτότητα των δραστών ούτε τα κίνητρά τους. Η υπόθεση όμως ανατέθηκε ήδη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

imerisia.gr