Τη δραστική και άμεση μείωση των Ευρωπαίων μεταναστών εξετάζει το Λονδίνο [έγγραφο]
06/09/2017 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τη δραστική και άμεση μείωση των Ευρωπαίων μεταναστών εξετάζει το Λονδίνο [έγγραφο]

Την ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων εργαζομένων προς τη Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται να τερματίσει το Λονδίνο και μάλιστα άμεσα, με το που ολοκληρωθεί δηλαδή, η διαδικασία του Brexit.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, θα ληφθούν μέτρα, για τη μείωση του αριθμού των μεταναστών χαμηλής εξειδίκευσης από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δημοσίευμα, επικαλείται σχετικό κυβερνητικό έγγραφο, 82 σελίδων, που «διέρρευσε» και έχει ημερομηνία «Αύγουστος 2017».

Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει το έγγραφο αυτό. Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, πάντως, ακόμη δεν το έχουν υιοθετήσει οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι.

«Για να το θέσουμε ξεκάθαρα, αυτό σημαίνει ότι, για να θεωρείται πολύτιμη για τη χώρα συνολικά, η μετανάστευση δεν θα πρέπει να ωφελεί μόνο τους ίδιους τους μετανάστες, αλλά και τους υφιστάμενους κατοίκους» αναφέρεται στο κείμενο.

Στο έγγραφο περιγράφεται η εισαγωγή, σε φάσεις, ενός νέου μεταναστευτικού συστήματος, που τερματίζει το δικαίωμα εγκατάστασης στη Βρετανία για τους περισσότερους Ευρωπαίους μετανάστες, ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται σκληρότεροι, νέοι περιορισμοί στο δικαίωμά τους να φέρνουν στη χώρα μέλη της οικογένειάς τους.

tzanakopoulos98940 τη δραστική και άμεση μείωση των ευρωπαίων μεταναστών εξετάζει το λονδίνο [έγγραφο>

eleftherostypos.gr