Θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ο Μοσκοβισί
03/07/2017 12:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλει να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν ο Μοσκοβισί

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε χθες στην Welt am Sonntag ότι θα τον ενδιέφερε το ενδεχόμενο να διαδεχθεί στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δεν προτίθεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία το 2019.

"Η υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει", είπε ο Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα θέσει όρους: "Δεν θέλω να κάνω εκστρατεία απλά για να την κάνω, αλλά με τη φιλοδοξία να νικήσω", εξήγησε ο 59χρονος επίτροπος, ο οποίος υπογράμμισε την "εμπειρία" του, τόσο στην Κομισιόν, όσο και στη γαλλική κυβέρνηση (υπήρξε υπουργός Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων).

"Η σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Της λείπουν η αποφασιστικότητα, μια σαφής κατεύθυνση, ιδέες. Το ερώτημα είναι: μπορούμε να την ανασυστήσουμε σε δύο χρόνια;" δήλωσε ο Μοσκοβισί, μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, το οποίο υπέστη πρόσφατα βαριές ήττες στις προεδρικές και στις βουλευτικές εκλογές. Ο 62χρονος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ γνωστοποίησε τον Φεβρουάριο σε δηλώσεις του στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία το 2019, χρονιά ευρωεκλογών. Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2014.

lepoint.fr