Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη
11/12/2016 20:54
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για τη διπλή επίθεση που προκάλεσε 38 θανάτους στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης χθες.

Δύο μέλη των TAK "διενήργησαν με σχολαστικότητα (...) τη διπλή ταυτόχρονη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 στις 22:30 (21:30 ώρα Ελλάδας) μπροστά στο στάδιο Vodafone Arena και το (πάρκο) Macka", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

"Οι δύο σύντροφοί μας έπεσαν ηρωικά σαν μάρτυρες σε αυτή την επίθεση", πρόσθεσαν οι TAK.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι, ανάμεσά τους 30 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις αρχές.

Η μία προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο και η άλλη από καμικάζι χθες βράδυ κοντά στο στάδιο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, σε πολυσύχναστη συνοικία κοντά στον Βόσπορο.

Οι τουρκικές αρχές είχαν υποδείξει από πολύ νωρίς το PKK ως υπεύθυνο για τη διπλή επίθεση.

Η TAK πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητα των δύο μελών της που πραγματοποίησαν την επίθεση "τις επόμενες ημέρες".

Η ριζοσπαστική κουρδική οργάνωση έκανε λόγο για έναν απολογισμό "σχεδόν 100 νεκρών αστυνομικών και εκατοντάδων άλλων που τραυματίστηκαν" κατά τη διπλή επίθεση.

Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη πολλών επιθέσεων φέτος: για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα τον Φεβρουάριο (28 νεκροί), για μια επίθεση στην πρωτεύουσα στις 13 Μαρτίου (34 θάνατοι) και για μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στις 7 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη (11 νεκροί).

imerisia.gr