Σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Πιονγκγιάνγκ
05/05/2017 13:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν από τις ΗΠΑ καταγγέλλει η Πιονγκγιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη CIA ότι συνωμότησε με την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας με στόχο τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως καταγγέλλει η Πιονγκγιάνγκ σε εκτενή έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, ο τρόπος δολοφονίας που είχε επιλεγεί είναι η χρήση "βιοχημικών ουσιών". Η έκθεση αναφέρει ότι μια "τρομοκρατική ομάδα" συνωμότησε με πράκτορες της CIA και της IS με στόχο "βομβιστικές επιθέσεις ενάντια στην ανώτατη ηγεσία", οι οποίες θα πραγματοποιούνταν σε μεγάλες συγκεντρώσεις όπως η πρόσφατη στρατιωτική παρέλαση. Σύμφωνα όσα ισχυρίζεται η Πιονγκγιάνγκ, στη συνωμοσία συμμετείχε ένας Βορειοκορεάτης πολίτης, ο οποίος «διεφθάρη ιδεολογικά και εξαγοράστηκε» από τις δύο υπηρεσίες για να σκοτώσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν χρησιμοποιώντας "βιοχημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων ραδιοενεργών και τοξικών νανοσωματιδίων".

"Η φρικτή συνωμοσία που αποκαλύφθηκε πρόσφατα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου αφού αποτελεί τρομοκρατική ενέργεια όχι μόνο ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας αλλά και ενάντια στη δικαιοσύνη, και πράξη που θα μπορούσε να καταστρέψει το μέλλον της ανθρωπότητας", αναφέρει η έκθεση. Όπως τονίζει, η Πιονγκγιάνγκ είναι αποφασισμένη "να ξετρυπώσει και να καταστρέψει χωρίς έλεος και τον τελευταίο τρομοκράτη της CIA και της IS".

Η πολεμική ρητορική μεταξύ της Δύσης και του απομονωμένου καθεστώτος έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες και η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει ότι θα πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή που θα αυξήσει περαιτέρω τις εντάσεις.

cnn.com