Συνεχίζεται το χάος στην Βενεζουέλα: Ακόμα δύο νεκροί στα επεισόδια [εικόνες & βίντεο]
11/05/2017 12:34
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται το χάος στην Βενεζουέλα: Ακόμα δύο νεκροί στα επεισόδια [εικόνες & βίντεο]

Το αίμα ρέει ποτάμι στη Βενεζουέλα, όπου άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τις «πορείες των περιττωμάτων» σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Ένας 27χρονος, ονόματι Μιγκουέλ Καστίγιο, σκοτώθηκε στο Καράκας κι ένας 32χρονος οδηγός μοτο-ταξί πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στην πόλη Μερίδα στις Άνδεις, ανεβάζοντας στους 39 τους νεκρούς από τις ταραχές που ξέσπασαν στις αρχές Απριλίου, όταν η αντιπολίτευση κάλεσε τον κόσμο να κατεβεί στους δρόμους κατά της κυβέρνησης Μαδούρο διεκδικώντας πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ακόμα 93 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις οδομαχίες στο Καράκας, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές σκηνές, καθώς διαδηλωτές εκτόξευσαν προς άνδρες της εθνοφρουράς μπουκάλια τα οποία είχαν γεμίσει με ποσότητες κοπράνων, τις αποκαλούμενες «βόμβες πουπουτόφ».

feces συνεχίζεται το χάος στην βενεζουέλα: ακόμα δύο νεκροί στα επεισόδια [εικόνες & βίντεο>

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και αντλιών νερού ώστε να σκορπίσουν τα πλήθη.

Κοντά στο κέντρο της πρωτεύουσας, διαδηλωτές φώναζαν «Ποιοι είμαστε; Η Βενεζουέλα! Τι θέλουμε; Ελευθερία!». Σε κάποιες περιπτώσεις τους πλησίασαν φιλοκυβερνητικοί, μερικοί κρατούσαν όπλα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

excrement2 συνεχίζεται το χάος στην βενεζουέλα: ακόμα δύο νεκροί στα επεισόδια [εικόνες & βίντεο>

Οι αντικυβερνητικοί ζητούν παραίτηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο και προκήρυξη εκλογών. Ο κ. Μαδούρο από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι οι κινητοποιήσεις συνιστούν απόπειρα πραξικοπηματικής ανατροπής του από δυνάμεις που δρουν στο εξωτερικό.

Η Βενεζουέλα βιώνει χρόνια και βαθιά οικονομική κρίση, με ελλείψεις σε βασικά αγαθά, υψηλή ανεργία και υπερπληθωρισμό που καταστρέφει τις ελάχιστες οικονομίες των νοικοκυριών.

eleftherostypos.gr