Συνεχίζεται η μαζική εκκαθάριση στην Τουρκία
20/07/2016 22:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζεται η μαζική εκκαθάριση στην Τουρκία

Σε διαθεσιμότητα ή υπό κράτηση 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διεξάγει έρευνες για τους στρατοδίκες και τους εισαγγελείς των στρατοδικείων της χώρας και έθεσε σε διαθεσιμότητα 262 εξ αυτών, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 232 άνθρωποι.

Το NTV δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την απόφαση, που ελήφθη στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων των κρατικών θεσμών από τους υποστηρικτές των πραξικοπηματιών και του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι οργάνωσε την απόπειρα ανατροπής της, ενώ ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

Ωστόσο, αργότερα μετέδωσε ότι μεταξύ των 113 δικαστικών που συνελήφθησαν σήμερα ήταν και δύο μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας.

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης επίσημα σε έναν υπασπιστή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, περίπου 6.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος.

Η απόφαση αυτή επιβάλλεται μία ημέρα αφότου το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε διαθεσιμότητα 15.200 εργαζόμενους και επίσης ανέστειλε τις άδειες 21.000 δασκάλων που εργάζονται σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής περίπου 60.000 στρατιώτες, αστυνομικοί, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, βρίσκονται υπό κράτηση ή ελέγχονται μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

imerisia.gr