Συνελήφθη στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα
22/07/2016 12:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνελήφθη στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Το κυνήγι πραξικοπηματιών συνεχίζει με κάθε τρόπο η Αγκυρα. Ετσι, την ώρα που η επιχείρηση εκκαθάρισης στην Τουρκία κλιμακώνεται - με το ξήλωμα πάνω από 60.000 ατόμων από Δημόσιο, ένοπλες δυνάμεις και δικαστικό σώμα- μία νέα εξέλιξη προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Ο στρατιωτικός φέρεται να συνελήφθη στην Τουρκία ενώ βρισκόταν σε άδεια, ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε στην Τουρκία αλλά και οι συνεχείς αναφορές στην επαναφορά της θανατικής ποινής, όπως αυτή του αντιπροέδρου του AKP, έχουν δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία στην Αθήνα.

Τι θα γίνει με τους 8

Ήδη η απρόσμενη προσγείωση στην Αλεξανδρούπολη των «8» από την Τουρκία έχει δημιουργήσει σοβαρό πονοκέφαλο, καθώς η Αθήνα υφίσταται την πιεστική απαίτηση Ερντογάν να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Η ελληνική πλευρά όμως υποστηρίζει πως τίποτα δεν θα διακόψει τη δικαστική διαδικασία και οι αποφάσεις των επιτροπών ασύλου θα δημιουργήσουν το πλαίσιο των κινήσεων.

Οι ίδιοι οι Τουρκοι που φέρονται –με βάση τα όσα λέει ο Ερντογάν- να έχουν εμπλοκή στο πραξικόπημα, μάλλον δεν δυσαρεστήθηκαν από την κράτησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς φοβούνται για την ασφάλειά τους, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει αν προσφύγουν στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Το σίγουρο είναι ότι η Αθήνα δεν θέλει ούτε καν να ακούσει για κύκλο αστάθειας στην Τουρκία καθώς, αν καταρρεύσει, τίποτα δε μπορεί να προβλεφθεί, τόσο στο προσφυγικό (αφού δε θα υφίσταται επί της ουσίας η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές) όσο και στα διμερή θέματα.

imerisia.gr