Συναγερμός στην Αρμενία: Ενοπλοι κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας - Ενας νεκρός [VIDEO]
17/07/2016 15:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συναγερμός στην Αρμενία: Ενοπλοι κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας - Ενας νεκρός [VIDEO]

Ομάδα ενόπλων κατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας και κρατούν όμηρο τον επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κάποια διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, από την έφοδο των ενόπλων με φορτηγά. Η ομάδα που εισέβαλε στο αρχηγείο είναι βαριά οπλισμένη και έχει αίτημα την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν, ο οποίος κρατείται από τις 20 Ιουνίου. Πρόκειται για εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης που κατηγορείται για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων.

Σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους, δίχως να έχει γίνει γνωστό πόσους ομήρους κρατούν, ενώ γύρω από το αρχηγείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν τους υποστηρικτές των ενόπλων ότι διαδίδουν στο διαδίκτυο φήμες για ότι σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση στη χώρα ενάντια στην κυβέρνηση.«Σήμερα το πρωί μία ομάδα ενόπλων έκανε έφοδο στο αρχηγείο της μονάδας αστυνομικών περιπολιών και κρατούν ομήρους υπό την απειλή όπλου», ανέφερε η ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους προκειμένου να παραδοθούν ειρηνικά στις αρχές», συνεχίζει και προσθέτει ότι υποστηρικές των δραστών διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για «ένοπλη εξέγερση», μέσω των social media. «Οι πληροφορίες που διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, υποστηρικτές του Σεφιλιάν δήλωναν ότι σκόπευαν να αλλάξουν τα πράγματα στην Αρμενία με μία ένοπλη εξέγερση. «Εχουμε ήδη καταλάβει τα κύρια αστυνομικά τμήματα στο Γερεβάν και έχουμε υπό τον έλεγχό μας το Ερεμπούνι», υποστήριζαν σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι σε περιοχή στα νότια της πρωτεύουσας της Αρμενίας.

imerisia.gr