Συλλαλητήριο στα Σκόπια - "Όχι" σε αλλαγή ονόματος και συντάγματος
03/06/2018 13:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο στα Σκόπια - "Όχι" σε αλλαγή ονόματος και συντάγματος

Χιλιάδες Σκοπιανοί, υποστηρικτές του εθνικιστικού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, βγήκαν χθες το βράδυ στους δρόμους εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους στα σενάρια για αλλαγή του ονόματος και του συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πλακάτ και πανό που έγραφαν "Η Μακεδονία θα νικήσει" έξω από το κυβερνητικό κτίριο των Σκοπίων, αλλά και απαίτησαν πρόωρες εκλογές εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μικόφσκι, ζήτησε να γίνουν πρόωρες εκλογές, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο της επόμενης χρονιάς. Είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο Ζάεφ θα κάνει ανεπανόρθωτη ζημιά, από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Και τόνισε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση του κόμματος σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό. "Είμαστε ενάντια στην όποια αναθεώρηση του συντάγματος με στόχο την αλλαγή του ονόματός μας", υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, εξέφρασε τη στήριξή του στους εθνικιστές του VMRO μέσω ενός βιντεοσκοπημένου μηνύματoς, στο οποίο εξήρε "τους θαρραλέους και συνετούς ηγέτες (…) που δεν υποχωρούν στην πίεση ξένων δυνάμεων".

capital.gr