Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ζάεφ για τις συνταγματικές αλλαγές της Συμφωνίας των Πρεσπών
05/10/2018 23:25
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Ζάεφ για τις συνταγματικές αλλαγές της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να γίνουν οι συνταγματικές αλλαγές που απαιτεί η Συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ MIA.

Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για τις αλλαγές το Σύνταγμα, δήλωσε ο Ζάεφ. Ωστόσο, πρόσθεσε, αν η αντιπολίτευση προσπαθεί να εμποδίσει το μέλλον της "Μακεδονίας" για προσωπικά συμφέροντα, τότε οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες.

Ακόμη και ο ηγέτες της αντιπολίτευσης, που έκανε μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα πει "ναι" στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ εαν ερωτηθεί και πιστεύω ότι λέει αλήθεια. Αλλά θέλει το κόμμα του να επιστρέψει στην εξουσία και με αυτή τη φιλοδοξία θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας.

Ερωτηθείς αν το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν ο λόγος για τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ απαντά: "Όλοι είμαστε υπέρ της ένταξης της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, γνωρίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμφωνία με την Ελλάδα".

Πηγή:capital.gr