Στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ το σ/ν για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα
18/06/2018 20:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ το σ/ν για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα

Το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-πΓΔΜ για το θέμα του ονόματος, που είχε εγκριθεί νωρίτερα από το Υπουργικό Συμβούλιο, κατέθεσε σήμερα στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, το σχέδιο νόμου συνοδεύεται με "ευρωπαϊκό σημαιάκι", διακριτικό γνώρισμα που φέρουν όσα νομοσχέδια αφορούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και τα οποία δύναται να συζητηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για αυτά είναι η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι, έχει συγκαλέσει για αύριο Τρίτη στις 11:00 (τοπική ώρα) συνεδρίαση σχετικά με την υιοθέτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της συμφωνίας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ειδικότερα, το κοινοβούλιο αναμένεται αύριο να ψηφίσει επί της αρχής για την ανάγκη υιοθέτησης του σχεδίου νόμου, το οποίο στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, που θα πρέπει να το συζητήσει εντός δύο ημερών. Ακολούθως, το σχέδιο νόμου θα διαβιβαστεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου για την τελική συζήτηση και ψηφοφορία. Για την έγκριση του σχεδίου νόμου κύρωσης της συμφωνίας απαιτείται απλή πλειοψηφία 61 βουλευτών επί συνόλου 120.

Σε δηλώσεις του προς το MIA o Τζαφέρι εξέφρασε την προσδοκία ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό είχε σήμερα συντονιστικές συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

capital.gr