Στην Κύπρο καταφθάνει η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών
02/02/2019 12:52
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Κύπρο καταφθάνει η απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών

Κινητικότητα παρουσιάζεται στο Κυπριακό με τη νέα κάθοδο της απεσταλμένης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ, στο νησί. Η κυρία Λουτ φθάνει στην Κύπρο με στόχο τη συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Την Κυριακή (3/2) στις 18:30 το απόγευμα η απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες θα ανηφορήσει τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Για τις 11:00 το πρωί της Κυριακής ορίστηκε εξάλλου η συνάντηση της Τζέιν Χολ Λουτ με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η κυρία Λουτ θα επιδιώξει να συζητηθεί συγκεκριμένα το περιεχόμενο των υπό διαμόρφωση όρων αναφοράς.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν, ωστόσο, ότι η ίδια είναι πολύ επιφυλακτική και θεωρεί ότι στο παρόν στάδιο υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές.

Όπως μας δήλωσαν οι ίδιες καλά ενημερωμένες πηγές, η κυρία Λουτ δεν φαίνεται να πιστεύει ότι τη δεδομένη στιγμή θα καταλήξουμε σε κάτι ουσιαστικό.

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε άτυπο τετ α τετ με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η αποστολή Λουτ, καθώς και τα ευρύτερα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: capital.grμε πληροφορίες από sigmalive.com, philenews.com