Στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο
05/06/2017 22:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία αποκάλυψε σήμερα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο, όπου σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι το βράδυ του Σαββάτου, κι έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες τους, επισημαίνοντας ότι ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο ένας δράστης ονομάζεται Κουράμ Σαζάντ Μπατ, ηλικίας 27 ετών. Ο Μπατ ήταν γνωστός στην αστυνομία και την MI5. Ήταν υπήκοος Βρετανίας που είχε γεννηθεί στο Πακιστάν, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν είχαν ωστόσο στην κατοχή τους στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι σχεδίαζε μια επίθεση.

Ο δεύτερος δράστης ονομάζεται Ρασίντ Ρεντουάν, ηλικίας 30 ετών. Δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία και κυκλοφορούσε και με την ταυτότητα Ρασίντ Ελκντάρ, ηλικίας 25 ετών. Ο Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Οι δύο άνδρες διέμεναν στη συνοικία Μπάρκινγκ, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη πολλών προσώπων τις τελευταίες ημέρες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων και του τρίτου δράστη, διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει ο,τιδήποτε να το καταθέσει στις αρχές.

Όπως μεταδίδουν πολλά βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπατ είχε εμφανιστεί πέρσι σε ένα ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου Channel 4 με τίτλο "Οι γείτονές μου οι τζιχαντιστές", ενώ είχε εργαστεί για στις δημόσιες συγκοινωνίες του Λονδίνου TFL.Ρεντουάν ήταν μαροκινής και λιβυκής καταγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr