Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Ράμα στα Τίρανα
16/03/2019 20:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Ράμα στα Τίρανα

Επεισόδια ξέσπασαν στα Τίρανα κατά την διάρκεια νέας μαζικής διαδήλωσης εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα από οπαδούς της αντιπολίτευσης.

Η σημερινή διαδήλωση είναι η πέμπτη από τις αρχές του χρόνου, με τους διαδηλωτές να δίνουν τακτικό ραντεβού κάθε Σάββατο έξω από το πρωθυπουργικό μέγαρο στα Τίρανα ζητώντας πρόωρες εκλογές. Αν και τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει το μέγαρο δεν έλειψαν τα επεισόδια .

Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό ξέσπασαν συγκρούσεις με τους αστυνομικούς να πετούν δακρυγόνα, ενώ προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος με αντλίες νερού.

Από το πρωί του Σαββάτου οπαδοί της αντιπολίτευσης απ όλη την Αλβανία βρέθηκαν στα Τίρανα για να συμμετάσχουν στην διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που φιλοδοξούν να ξεπεράσει κατά πολύ όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις οι οποίες έγιναν από τις αρχές του χρόνου με το ίδιο αίτημα στην αλβανική πρωτεύουσα.

Πηγή:eleftherostypos.gr