Σκάνδαλο με οσμή... Chavez συγκλονίζει τους Podemos
07/04/2016 11:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο με οσμή... Chavez συγκλονίζει τους Podemos

Τα πυρά των ισπανικών ΜΜΕ δέχονται τα τελευταία 24ωρα οι Podemos, καθώς ήρθαν στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι το κόμμα έλαβε παράνομη χρηματοδότηση πάνω από 7 εκατ. ευρώ σπό τον πρώην ηγέτη της Βενεζουέλας, Hugo Chavez με στόχο την εξαγωγή της ΜπολιβαριανήςΕπανάστασης στην Ισπανία.

Σε μια περίοδο που καταβάλλονται προσπάθειες για να σχηματιστεί κυβέρνηση στη χώρα, η ισπανική εφημερίδα "ABC" δημοσίευσε έγγραφα που χρονολογούνται το 2008, υπογράφονται από τον Chavez και αφορούν "δωρεές" προς τους Pomemos όταν ακόμα το κόμμα ήταν Όμιλος Προβληματισμού με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών" (CEPS).

Ως "ψεύδη" χαρακτήρισε ο ίδιος ο Iglesias τα δημοσιεύματα εκτιμά ότι στόχο έχουν να τορπιλίσουν τις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Συγκεκριμένα μιλώντας στη Βουλή είπε ότι "αυτά τα στοιχεία έχουν βγει 3 φορές στη δημοσιότητα και κάθε φορά που διενεργείται έρευνα αποδεικνύονται εσφαλμένα. Κάποιοι ανησυχούν ότι μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές και η Ισπανία αποκτήσει μια προοδευτική συμμαχία".

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως ανάλογα στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις των Podemos. Στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για υποτιθέμενη χρηματοδότηση από το Ιράν, ενώ έχουν συνδεθεί και με την βασική τρομοκρατική οργάνωση ETA.

capital.gr