Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο μετά από τέσσερις μέρες
22/06/2016 21:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κύπρο μετά από τέσσερις μέρες

Σε ύφεση βρίσκεται μετά από τέσσερις μέρες, σύμφωνα με τον Κύπριο υπουργό Δημοσίας Τάξεως, Ιωνά Νικολάου, η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Τροόδους.

Ωστόσο, σε κάποια σημεία σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Για το λόγο αυτό ομάδες επιφυλακής θα παραμείνουν κοντά στα μέτωπα όλη την νύχτα.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν τα 18 πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ξένων χωρών, που συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης, με στόχο να καταλαγιάσουν οι πύρινες γλώσσες και να διευκολυνθεί η ασφαλής πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι αποχώρησαν τα πτητικά μέσα του Ισραήλ, λόγω πυρκαγιάς στην χώρα.

Το απόγευμα κηδεύτηκε ο δασοπυροσβέστης Μάριος Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του στη μάχη για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. Η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη και σε αυτή παρέστη ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αύριο θα γίνει η κηδεία του δασοπυροσβέστη, Ανδρέα Σοφοκλέους.

Ιατροί από Ελλάδα και Ισραήλ για την θεραπεία τραυματιών

Εξειδικευμένος ορθοπεδικός έχει μετακληθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Υγείας, από την Ελλάδα για να χειρουργήσει έναν άνδρα , ο οποίος τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Τροόδους.

Επίσης, από το Ισραήλ αναμένονται στην Κύπρο ειδικός εντατικολόγος, νευρολόγος και νευροχειρουργός για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση και τη θεραπεία 57χρονου τραυματία, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

‘Αλλοι δυο τραυματίες νοσηλεύονται στο Ορθοπεδικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

eleftherostypos.gr