Σε κατάσταση συναγερμού η Γενεύη - Ψάχνουν τζιχαντιστές
10/12/2015 16:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση συναγερμού η Γενεύη - Ψάχνουν τζιχαντιστές

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Γενεύης δήλωσαν ότι αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στην πόλη και ότι αναζητούν υπόπτους σε σχέση με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13 Νοέμβρη στο Παρίσι. Ένας φρουρός ασφαλείας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, δήλωσε στο Reuters ότι οι ελβετικές αρχές έψαχναν για τέσσερα άτομα που πιστεύεται ότι είναι μέσα στην πόλη, η οποία βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα, ή σε κοντινή απόσταση. Ένας άλλος φρουρός είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη βρίσκονται σε μέγιστη εγρήγορση.

"Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται μετά τις επιθέσεις του Παρισιού, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η αστυνομία της Γενεύης και οι συνεργάτες τους ψάχνουν για τους ανθρώπους των οποίων η περιγραφή έχει δοθεί από την Ελβετική Συνομοσπονδία", το τμήμα ασφαλείας της Γενεύης, αναφέρει σχετική δήλωση. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, η αστυνομία σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να ψάχνει για άτομα που πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις ή στο σχεδιασμό τους. Δεν ήταν αμέσως σαφές από τη δήλωση των αρχών της Γενεύης, ωστόσο, κατά πόσον οι ύποπτοι συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις του Παρισιού. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι δεν είχε κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Οι φρουροί ασφαλείας του ΟΗΕ στη Γενεύη, όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή έδρα του διεθνούς οργανισμού, είχαν εξοπλιστεί με MP5 οπλοπολυβόλα στα σημεία εισόδου για τα αυτοκίνητα, ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο μέτρο για το κτίριο κοντά στα γαλλικά σύνορα.

"Είναι στο ανώτατο όριο συναγερμού", είπε ένας ακόμα φρουρός του ΟΗΕ στο Reuters.

Ελβετοί και Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι συνεργάζονται στενά μετά τις επιθέσεις του Παρισιού.

Σε μία συνέντευξή του μετά τις επιθέσεις, η Virginie Perrey, ακόλουθος ασφάλειας της Γαλλίας στην Ελβετία, με έδρα την πρωτεύουσα Βέρνη, είπε στη γαλλόφωνη ελβετική τηλεόραση: "Το ίδιο βράδυ η ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία με κάλεσε και δύο αξιωματικοί της ασφάλειας έφυγαν για την ελβετική πρεσβεία στο Παρίσι, για να φέρουν βοήθεια. Προφανώς αντηλλάγησαν πληροφορίες αμέσως".

nytimes.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.