Σάλος στις ΗΠΑ! Εγγραφα «καίνε» τον Τραμπ για σχέσεις με Ρώσους και σεξουαλικά όργια-Αρνούνται ο ίδιος και η Μόσχα
11/01/2017 18:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σάλος στις ΗΠΑ! Εγγραφα «καίνε» τον Τραμπ για σχέσεις με Ρώσους και σεξουαλικά όργια-Αρνούνται ο ίδιος και η Μόσχα

Τα απόρρητα έγγραφα τα οποία οι επικεφαλής τεσσάρων αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών παρουσίασαν την προηγούμενη εβδομάδα στον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ συμπεριελάμβαναν και ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους Ρώσοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έχουν στα χέρια τους πληροφορίες που διαβάλλουν τον ίδιο. Πρόκειται για έγγραφα απο «αποδεικνύουν» τις μυστικές επαφές του με Ρώσους, αλλά και την συμμετοχή του σε όργιο σε... κρεβάτι που είχαν κοιμηθεί ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα! Την πληροφορία δημοσιοποίησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι χθες το βράδυ, ενώ τόσο ο ίδιος ο Τραμπ μιλάει για «ψέματα», ενώ η Μόσχα αρνείται τα πάντα...

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι οι ισχυρισμοί αυτοί περιέχονται σε δισέλιδο σημείωμα της αναφοράς για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές του 2016. Ο ένας εκ των αξιωματούχων χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς “ατεκμηρίωτους,” ενώ έχουν γνωστοποιηθεί τόσο στον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και στον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

O Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter χθες το βράδυ χαρακτήρισε τις αναφορές ως: “ψευδείς ειδήσεις” αλλά κι ως “ένα απόλυτο πολιτικό κυνήγι μαγισσών!” Ωστόσο, η μεταβατική ομάδα εξουσίας του Τραμπ δε σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις.

Ένας από τους αξιωματούχους, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσε ότι το FBI, αλλά κι άλλες αμερικανικές υπηρεσίες, εξακολουθούν να ερευνούν την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των ισχυρισμών σχετικά με τις πληροφορίες για τις οικονομικές και λοιπές σχέσεις του Τραμπ με Ρώσους επιχειρηματίες, αλλά κι άλλους, οι οποίοι σύμφωνα με την εκτίμηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν Ρώσοι πράκτορες ή δούλευαν για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Μερικά από τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τη δράση πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών χωρίς να διευκρινίζεται επαρκώς ο βαθμός επάρκειας και αξιοπιστίας τους, ενώ το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Τι περιλαμβάνουν τα έγγραφα

Το Buzzfeed την Τρίτη δημοσίευσε αποσπάσματα από τα σημειώματα τα οποία η ιστοσελίδα αναφέρει πως δεν μπορούν να επαληθευτούν, και στα οποία κατηγορεί τη Ρωσία πως «καλλιεργεί, υποστηρίζει και βοηθά» τον Ντόναλντ Τραμπ τα τελευταία 5 χρόνια.

Η ιστοσελίδα αναφέρει επίσης πως τα έγγραφα «φαίνεται πως είναι από έναν πρώην Βρετανό μυστικό πράκτορα» και πως είχαν ως στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους του Τραμπ.

Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης πως ο Τραμπ είχε δεχτεί δελεαστικές προτάσεις για αγορές ακινήτων στη Ρωσία, που σχετίζονταν με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι ρωσικές αρχές προσπάθησαν να «εκμεταλλευτούν τις προσωπικές εμμονές και τη σεξουαλική διαστροφή του Τραμπ» προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία μαζί του.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης τη «διεστραμμένη συμπεριφορά» του Τραμπ, στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στη Μόσχα, όπου είχαν μείνει και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του.

Επικαλούμενο την «πηγή D», αναφέρει πως ο Τραμπ προσέλαβε πόρνες να επιδοθούν στα λεγόμενα «golden showers» (δλδ να ουρούν) μπροστά του. Αναφέρει δε πως το ξενοδοχείο ήταν γνωστό πως είναι υπό τον έλεγχο της ρωσικής FSB, με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου δήλωσε στην MailOnline, σήμερα το πρωί: «Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας μας, για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των πελατών μας, δεν μιλάμε για οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα με τον οποίο μπορεί να κάνουμε επιχειρήσεις».

Αρνείται τα πάντα και η Μόσχα

ΟΝτμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψε τις αναφορές ως «απολύτως κατασκευασμένες και ανόητες». Αρνούμενος ακόμη και τους ισχυρισμούς για στοιχεία ενοχοποίησης του Τραμπ, ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα το πρωί: «Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι τίποτε παραπάνω από φαντασία». Επέμεινε μάλιστα, πως το Κρεμλίνο «δεν ασχολείται με τη συλλογή εκβιαστικού υλικού».

imerisia.gr