Πρόκληση από Κιλιντσάρογλου: O Eρντογάν έπρεπε να ρωτήσει για τα 18 νησιά που κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα
12/12/2017 12:58
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόκληση από Κιλιντσάρογλου: O Eρντογάν έπρεπε να ρωτήσει για τα 18 νησιά που κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα

Προκλητικός κατά της Ελλάδας εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.


Αυτή την φορά σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα "Υenicag" άσκησε κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν καθώς όπως ανέφερε έπρεπε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα να ρωτήσει για τα 18 νησιά "που κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα".

Επιπλέον ο Κιλιντσάρογλου επέκρινε το Τούρκο Πρόεδρο για τις δηλώσεις του περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. "Δείξε μας πρώτο το πτυχίο σου και μετά πήγαινε να ανοίγεις θέμα για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης", είπε χαρακτηριστικά.

"Γιατί δεν ρώτησε για τα 18 νησιά που έχει παράνομα καταλάβει η Ελλάδα;", αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι σε αυτά τα νησιά υπάρχουν 5 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες. Στο θέμα αυτό τα άρθρα 12 και 15 της Συνθήκης έχουν παραβιαστεί, τόνισε.

"Αντί να ζητάει πίσω τα 18 νησιά του Αιγαίου, που παράνομα έχει καταλάβει η Ελλάδα, έκανε δηλώσεις για την Συνθήκη της Λωζάνης", είπε χαρακτηριστικά.

capital.gr