Πρόεδρος της Bundestag με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Σόιμπλε
24/10/2017 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πρόεδρος της Bundestag με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Σόιμπλε

Στην προεδρία της γερμανικής Βουλής (της Bundestag) με συντριπτική πλειοψηφία 501 βουλευτών σε σύνολο 709 εξελέγη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τον καταψήφισαν 173 βουλευτές ενώ 30 απείχαν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Στην πρώτη ομιλία του, ο 75χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές να μην χάσουν την αίσθηση δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού ακόμα και κατά τη διάρκεια διαφωνιών.

schaeublesdf6 Πρόεδρος της Bundestag με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Σόιμπλε

«Κατά τους τελευταίους μήνες, η χώρα μας έχει ακούσει δηλώσεις περιφρόνησης και ταπείνωσης που δεν έχουν θέση σε μία πολιτισμένη κοινωνία που βασίζεται στη συνεργασία», είπε. «Δεν πρέπει να χτυπάμε ο ένας τον άλλο εδώ μέσα».

Ο κ. Σόιμπλε αναλαμβάνει την προεδρία μίας Μπούντεσταγκ που για πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του 1950 φιλοξενεί βουλευτές ακροδεξιού κόμματος. Η ξενοφοβική παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι η τρίτη δύναμη στο κοινοβούλιο με 92 έδρες.

miden Πρόεδρος της Bundestag με συντριπτική πλειοψηφία εξελέγη ο Σόιμπλε

Εντυπωσιακός ήταν ο αποχαιρετισμός του κ. Σόιμπλε από 400 υπάλληλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι σχημάτισαν στο προαύλιο με τα σώματά τους ένα μεγάλο μηδενικό το όποιο συμβολίζει τον πλήρως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό επί των ημερών Σόιμπλε.

eleftherostypos.gr