Πράσινο από ΕΚΤ στο σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi
30/07/2016 13:09
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πράσινο από ΕΚΤ στο σχέδιο διάσωσης της Monte dei Paschi

Το "πράσινο φως" δόθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την τιτλοποίηση των "κόκκινων" δανείων ύψους 27 δισ. ευρώ για να ακολουθήσει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Monte dei Paschi , η οποία αναμένεται να είναι στα 5 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει η ιταλική Sole24ore.

Συγκεκριμένα, τα ύψους 27 δισ. ευρώ "κόκκινα" δάνεια θα πωληθούν στο 33% της αξίας τους.

Εν τω μεταξύ, το εναλλακτικό σχέδιο για την ιταλική τράπεζα που παρουσίασε ο πρώην τραπεζίτης και πρώην υπουργός Corrado Passera και περιλάμβανε την UBS, απορρίφθηκε από την MPS.

Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε εγγυητές για την έκδοση μετοχών ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και την πώληση «κόκκινων» δανείων ύψους 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Monte dei Paschi, με έδρα την Σιένα, η ιταλική τράπεζα που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, τόνισε πως υπέγραψε προσυμφωνία με μια κοινοπραξία ιταλικών και διεθνών τραπεζών για την άντληση κεφαλαίων και πως το ιταλικό ταμείο διάσωσης τραπεζών Atlante συμφώνησε να εγγυηθεί την πώληση μέρους των «κόκκινων» δανείων της τράπεζας.

Πέρα από τους παγκόσμιους συντονιστές JP Morgan και Mediobanca, η κοινοπραξία αναμένεται να περιλαμβάνει και τις Goldman Sachs, Santander, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank και BofA Merrill Lynch.

imerisia.gr