Πούτιν: "Ανώφελη" η επιβολή κυρώσεων κατά της Β. Κορέας
05/09/2017 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πούτιν: "Ανώφελη" η επιβολή κυρώσεων κατά της Β. Κορέας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η επιβολή σκληρότερων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας θα είναι "ανώφελη και αναποτελεσματική", εκτιμώντας ότι "η στρατιωτική υστερία" ενδέχεται να οδηγήσει σε "παγκόσμια καταστροφή".

Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που πραγματοποιείται στην Κίνα, ο Πούτιν τόνισε ότι η χώρα του "καταδικάζει" τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας. "Ωστόσο η επιβολή οποιονδήποτε κυρώσεων σε αυτή την περίπτωση είναι ανώφελη και αναποτελεσματική", κατήγγειλε.

"Η στρατιωτική υστερία δεν έχει κανένα νόημα (…) Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια καταστροφή", τόνισε ο Πούτιν.

"Ανοιχτό" το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμά της να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας όμως ότι προς το παρόν δεν θα το κάνει.

"Για να είμαστε ακριβείς, αν θέλουμε να μιλήσουμε για πλήρη ισορροπία δεν θα υπήρχαν 455 διπλωμάτες στη Μόσχα, αλλά 155 λιγότεροι. Οπότε διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε απόφαση για τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών στη Μόσχα, αλλά δεν θα το κάνουμε ακόμη. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση", εξήγησε ο Πούτιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) στην Κίνα.

Αντιδρώντας στις "θρασείες και άνευ προηγουμένου" ενέργειες των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν έρευνα στις διπλωματικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο και αλλού, ο Πούτιν τόνισε ότι θα ζητήσει από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να προσφύγει στα δικαστήρια κατά των αμερικανικών αρχών για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ