Πολιτικοί τριγμοί στη Βραζιλία: Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αποχωρεί από την κυβέρνηση Τέμερ
19/05/2017 15:03
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πολιτικοί τριγμοί στη Βραζιλία: Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αποχωρεί από την κυβέρνηση Τέμερ

Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες ότι αποχωρεί από τον συνασπισμό του προέδρου Μισέλ Τέμερ, σημειώνοντας την απαρχή μιας αναμενόμενης εξόδου συμμάχων του μετά από καταγγελίες ότι ο Τέμερ εμπόδισε τη λειτουργία της δικαιοσύνης στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της χώρας.

Το κόμμα ανακοίνωσε σε δήλωσή του ότι ο υπουργός Πολιτισμού Ρομπέρτο Φρέιρε είχε ήδη παραιτηθεί, αλλά ότι το έτερο μέλος του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Άμυνας Ραούλ Γιούνγκμαν, θα παραμείνει για λόγους εξασφάλισης την άμυνας και ασφάλειας της χώρας κατά τη διάρκεια της κρίσης και αβεβαιότητας.

Χθες ο Τέμερ απέρριψε τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, αψηφώντας τις καταγγελίες πως συζητούσε τη δωροδοκία ενός πιθανού μάρτυρα στο σκάνδαλο διαφθοράς, προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή του. Οι νέες αποκαλύψεις εγείρουν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας που η κυβέρνησή του προωθεί στο Κογκρέσο, ενώ προκάλεσαν πανικό στο χρηματιστήριο (-10%) και ώθησαν σε μεγάλη πτώση τη συναλλαγματική ισοτιμία του βραζιλιάνικου νομίσματος (-5,46%) έναντι του δολαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-imerisia.gr