Πήγε περίπατο το «Βόρεια Μακεδονία» για τον Ζάεφ – Στα «μακεδονικά» όλη η επίσημη επικοινωνία με την Ε.Ε.
21/08/2018 20:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πήγε περίπατο το «Βόρεια Μακεδονία» για τον Ζάεφ – Στα «μακεδονικά» όλη η επίσημη επικοινωνία με την Ε.Ε.

Ο Ζόραν Ζάεφ συνεχίζει να πανηγυρίζει για τα αποτελέσματα της πολιτικής του και «διατυμπανίζει» όπου μπορεί όρο «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου το «Βόρεια Μακεδονία».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε την Τρίτη στο twitter ο Ζόραν Ζάεφ «ως μέλος του ΝΑΤΟ η ‘’Μακεδονική’’ ασφάλεια είναι βέβαιη, η εδαφική ακεραιότητα είναι εγγυημένη, και τα σύνορα ενισχύονται».

Παράλληλα, τη Δευτέρα το βράδυ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι «με τη συμμετοχή στην ΕΕ, όλες οι επίσημες επικοινωνίες μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και των μελών της ΕΕ θα μεταφράζονται και θα διερμηνεύονται στα «Μακεδονικά» ως επίσημη και αναγνωρισμένη γλώσσα σε μια περιοχή στην οποία ζουν 500 εκατ. κάτοικοι».


Προβολή εικόνας στο Twitter
Зоран Заев@Zoran_Zaev

Со зачленувањето во #ЕУ, сите официјални комуникации меѓу Република #Македонија и членките на Европската Унија ќе се водат и преведуваат и на македонски јазик, како официјален и признаен на територија на која живеат 500 милиони жители.#ПридобивкиОдЕУ#МКвоЕУ#ФактиЗаДоговорот

Εχθές έγινε γνωστό πως ο γ.γ. της Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), Γενς Στόλτενμπεργκ απέστειλε στα Σκόπια, τις οδηγίες για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτείται να ικανοποιήσουν τα Σκόπια προκειμένου να ενταχθούν .

Σύμφωνα με αυτές τα υπουργεία σε συνεννόηση με την κυβέρνηση χρειάζεται να ικανοποιήσουν σειρά οικονομικών, πολιτικών και νομικών απαιτήσεων, αλλά και να υλοποιήσουν ζητήματα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων τα Σκόπια θα πρέπει να υιοθετήσουν ορισμένες προϋποθέσεις στον τομέα της άμυνας και του στρατού.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν τους επόμενους 18 μήνες προκειμένου η χώρα να έχει δικαίωμα ένταξης. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2020 και στη συνέχεια να κυρωθεί από τα μέλη του ΝΑΤΟ και την ΠΓΔΜ.

Πηγή:eleftherostypos.gr