ΠΓΔΜ: Η αντιπολίτευση μήνυσε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό
05/07/2018 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΠΓΔΜ: Η αντιπολίτευση μήνυσε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό

Μηνύσεις κατά του Ζόραν Ζάεφ και του Νικολά Ντιμιτρόφ για εσχάτη προδοσία κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ναούμ Στοιλκόβσκι, δήλωσε πως το «VMRO-DPMNE κατέθεσε στην Εισαγγελία για το Οργανωμένο Εγκλημα και τη Διαφθορά ποινική δίωξη κατά του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, του προέδρου του κοινοβουλίου Τάλατ Τζαφέρι, καθώς και κατά όλων των βουλευτών που στήριξαν με την ψήφο τους την αντισυνταγματική και παράνομη συμφωνία συνθηκολόγησης με την Ελληνική Δημοκρατία».

Τονίζεται ότι η διαπραγμάτευση της συμφωνίας και η έγκριση του νόμου για την επικύρωση αποτελούν παραβίαση των νόμων, του Συντάγματος και γενικότερα μια προσπάθειας καταστρατήγησης του συνόλου του νομικού συστήματος της χώρας, αλλά και προσπάθεια εξαπάτησης της αντιπολίτευσης, του λαού και του προέδρου.

Μετά τον Ζάεφ ο Ντιμιτρόφ λέει πως διασφαλίζεται η «Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα»

Την… πίστη τους στην «Μακεδονική» ταυτότητα που θεωρούν ότι έχουν, φαίνεται ότι διατηρούν οι Σκοπιανοί πολιτικοί. Μετά τον Ζόραν Ζάεφ που έσπευσε να «μαζέψει» τις δηλώσεις του για «Μακεδονικό στρατό», ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ, επεσήμανε πως η συμφωνία των Πρεσπών «εγγυάται την διακριτή Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».

Ο ισχυρισμός Ντιμιτρόφ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τόσο του υπουργείου Εξωτερικών, του Νίκου Κοτζιά, του Αλέξη Τσίπρα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που αποτελεί τον «κορμό» της κυβέρνησης. Και αυτό διότι όλοι επισημαίνουν πως με τη συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζεται η ελληνική Μακεδονία από τη γειτονική χώρα, κάτι που όμως δεν συμμερίζονται οι Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, όπως προκύπτει από τις συνεχείς δηλώσεις για «Μακεδονική» ταυτότητα, «Μακεδονικό» στρατό κτλπ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, δήλωσε την Πέμπτη πως «η συμφωνία των Πρεσπών εγγυάται την διακριτή «Μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα».

«Η συμφωνία επαναβεβαιώνει και ενισχύει τη Μακεδονική ταυτότητα όσο ποτέ άλλοτε. Στην πράξη, η συμφωνία θα διαμορφώσει την ταυτότητα και θα υπερνικήσει την αιώνια αντιπαράθεση για τη γλώσσα και την ταυτότητα, θα ενταχθούμε στην ΕΕ, περιλαμβανομένων της δημοσίευσης εγγράφων και μεταφράσεων με αναγνωρισμένη τη Μακεδονική γλώσσα» υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή.

Απευθυνόμενος στον Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο Νικολά Ντιμιτρόφ διεμήνυσε πως«ο πρόεδρος υποχρεούται βάσει του νόμου να υπογράψει το διάταγμα της κύρωσης της συμφωνίας για δεύτερη φορά».

Απαντώντας δε στη δήλωση Ιβανόφ ότι η συμφωνία των Πρεσπών βάζει τη «Μακεδονία» σε μειονεκτική θέση έναντι της Ελλάδας, ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι η «Μακεδονία» ήταν σε μειονεκτική θέση πριν τις διαπραγματεύσεις. «Η συμφωνία μας βάζει σε θέση ανεξαρτησίας. Είναι καιρός να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας και να είμαστε ενωμένοι» ανέφερε.

Πηγή:eleftherostypos.gr