Περιορισμό των προσφύγων στη Γαλλία υπόσχεται ο Φρανσουά Φιγιόν
14/01/2017 17:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Περιορισμό των προσφύγων στη Γαλλία υπόσχεται ο Φρανσουά Φιγιόν

Ο προεδρικός υποψήφιος της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν θα επιβραδύνει την εισροή πρόσφυγες στη Γαλλία αν κερδίσει τις εκλογές, σύμφωνα με έναν από τους στενότερους συνεργάτες του. "Ως Πρόεδρος ο Φιγιόν ποτέ δεν θα δεχθεί περισσότερους πρόσφυγες από όσους υπάρχουν σήμερα" δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικών υποθέσεων, πρώην υποψήφιος Πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων και στενός συνεργάτης του Φιγιόν, Μπρουνό Λε Μερ, στην γερμανική εφημερίδα Bild.

"Η Γαλλία δεν είναι ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά έτοιμη να το πράξει", πρόσθεσε. Ο

Φιγιόν - τον οποίο οι δημοσκοπήσεις θεωρούν φαβορί για τις γαλλικές εκλογές την άνοιξη- νίκησε τον Λε Μερ και άλλους αντιπάλους στις προκριματικές εκλογές του Νοεμβρίου για τον υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων. Ο Λε Μερ συμβουλεύει πλέον τον Φιγιόν σε θέματα Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αναμένεται να είναι υπουργός Εξωτερικών, αν ο Φιγιόν κερδίσει τις εκλογές.

Μια τέτοια στάση σχετικά με τους πρόσφυγες θα αποθαρρύνει το Βερολίνο, το οποίο προσπάθησε να συσπειρώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες πίσω από τη γενναιόδωρη πολιτική για τους πρόσφυγες. Ο Λε Μερ δήλωσε ότι "σε καμία περίπτωση" η Γαλλία δεν θα υποκύψει στις επιθυμίες του Βερολίνου.

Στη Γαλλία έχουν καταγραφεί περίπου 78.000 αιτήσεις ασύλου πέρυσι - μια αύξηση 10 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έλαβε 280.000 αιτήσεις πέρυσι, κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ των 890.000 το 2015. Ο Φιγιόν έχει οριστεί να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 23 Ιανουαρίου για να συναντήσει τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

politico.eu