Πέντε νεκροί από την επίθεση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ
14/07/2017 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε νεκροί από την επίθεση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

Τρεις δράστες πυροβόλησαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών όπου οι δυνάμεις ασφαλείας τους σκότωσαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.


Από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο ισραηλινοί αστυνομικοί, ηλικίας 22 και 30 ετών, ενώ ένας τρίτος τραυματίστηκε ελαφρά κατά την επίθεση, οι 3 δράστες της οποίας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις της τάξης.

Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε στην πλατεία των Τεμενών και μεταδόθηκε από ισραηλινά και παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης, ακούγεται ανταλλαγή πυρών.

Είναι η πρώτη τόσο μεγάλη επίθεση με πυροβόλο όπλο που σημειώνεται εδώ και χρόνια μέσα στην παλιά πόλη, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, επισημαίνουν οι σχολιαστές.

Η πλατεία των Τεμενών είναι το τρίτο πιο ιερό μέρος για το ισλάμ. Σε αυτή βρίσκεται και το Τείχος των Δακρύων, το πιο ιερό μέρος για τον ιουδαϊσμό.

Λίγο μετά το συμβάν μεγάλη δύναμη της αστυνομίας απέκλεισε την παλιά πόλη, ενώ ανακοίνωσε ότι έχουν κλείσει όλες οι είσοδοι στην πλατεία των Τεμενών και "δεν θα πραγματοποιηθεί η προσευχή της Παρασκευής".

Από τον Οκτώβριο του 2015 σημειώνονται σποραδικά βίαια επεισόδια στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, από τα οποία έχουν σκοτωθεί 277 Παλαιστίνιοι , 42 Ισραηλινοί, δύο Αμερικάνοι, δύο Ιορδανοί, ένας κάτοικος Ερυθραίας, ένας Σουδανός και μία Βρετανίδα, σύμφωνα με τον απολογισμό του ΑFP.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ