Πέντε Αστέρια - Λέγκα: Πρωθυπουργός ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε
21/05/2018 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πέντε Αστέρια - Λέγκα: Πρωθυπουργός ο καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε

Ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης θα είναι ο 54χρονος καθηγητής νομικής Τζουζέπε Κόντε, όπως ανέφερε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansa εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ιταλίας.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην κυβέρνηση που θα συνθέσουν με τη Λέγκα είπε ότι πρόκειται για κυβέρνηση "η οποία επιβραβεύει τις μεγάλες μάχες που έχουν δώσει τα Πέντε Αστέρια".

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμείνει δημόσιο αγαθό το νερό, στην αξιοκρατία, στην κατάργηση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ματτέο Ρέντσι και στη στήριξη των ανέργων με το "εισόδημα του πολίτη".

"Μετά από τις αναγκαίες σκέψεις και κινήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αυτή την νέα πορεία", τόνισε ο Ντι Μάιο.

"O Tζουζέπε Κόντε είναι ένας μεγάλος επαγγελματίας, ο οποίος προέρχεται από περιφερειακή περιοχή της χώρας μας, χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα και μεγάλη ηθική ισχύ", τόνισε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφερόμενος στην επιλογή των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα να επιλέξουν τον Κόντε ως νέο πρωθυπουργό της κυβέρνησής τους.

Από τη δική του πλευρά ο γραμματέας της Λέγκας Ματτέο Σαλβίνι, που είχε επίσης συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει στο επίκεντρο της δράσης της την εργασία, την ασφάλεια και την μείωση των φόρων.

Υπογράμμισε, δε, ότι "η Ευρώπη δεν πρέπει να φοβάται", αλλά πρόσθεσε ότι "έστω και αν η χώρα θα σεβαστεί όσο γίνεται περισσότερο τις σχετικές δεσμεύσεις, η ιταλική οικονομική πολιτική θα αλλάξει, με κύριο στόχο την ανάπτυξη". "Θα είναι μια κυβέρνηση ελπίδας και του μέλλοντος, αλλά όχι υποχωρητική", κατέληξε ο γραμματέας της Λέγκα.

Ποιος είναι ο Τζουζέπε Κόντε

Γεννημένος το 1964 στο μικροσκοπικό χωριό Volturara Appula στη νότια περιοχή της Απουλίας, ο Κόντε είχε μια εντυπωσιακή καριέρα στον χώρο του Δικαίου αλλά και στον ακαδημαϊκό κόσμο.

Στο βιογραφικό του, ο Κόντε περιλαμβάνει θέσεις σε μερικά από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, όπως το πανεπιστήμιο του Cambridge, το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης και της Νέας Υόρκης.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιταλικής Διαστημικής Υπηρεσίας και νομικός σύμβουλος στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ρώμης.

Capital.gr -πληροφορίες από ΑΜΠΕ