Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στην Ισπανία
01/10/2016 23:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στην Ισπανία

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε την παραίτησή του, αφού έχασε στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος, σύμφωνα με στενό του σύμβουλο, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μια πηγή από το κόμμα που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα στελέχη του κόμματος συνεδρίασαν σήμερα για να αποφασίσουν εάν θα αποπέμψουν τον Σάντσεθ, μια ενέργεια που θα άνοιγε τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και θα σηματοδοτούσε το τέλος του πολιτικού αδιεξόδου των τελευταίων 9 μηνών.

Ο 44χρονος πολιτικός ανακοίνωσε την παραίτησή του αφού καταψηφίστηκε, καθώς οι αντίπαλοί του τάχθηκαν υπέρ της άρσης του βέτο εκ μέρους των Σοσιαλιστών με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι.

Ο Πέδρο Σάντσεθ βρισκόταν σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), το οποίο κέρδισε τις περισσότερες ψήφους αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την πλειοψηφία σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Η σύγκρουση των δύο πολιτικών ηγετών είχε εμποδίσει τις απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης.

eleftherostypos.gr