Οργή στην Ιταλία για τα «1.000 ευρώ το λεπτό» του Βαρουφάκη
29/10/2015 20:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οργή στην Ιταλία για τα «1.000 ευρώ το λεπτό» του Βαρουφάκη

Ο Γιάννης Βαρουφάκης απέδειξε ότι η λιτότητα μπορεί να είναι επικερδής –ακόμα και για έναν αμφιλεγόμενο πρώην υπουργό Οικονομικών… Απόδειξη; Η αποκάλυψη αυτής της εβδομάδας, ότι πληρώθηκε περισσότερα από 1.000 ευρώ το λεπτό για μια τηλεοπτική συνέντευξη στην Ιταλία.

Ο Βαρουφάκης, ως γνωστόν, έχει αρχίσει μια προσοδοφόρα διεθνή… καριέρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση τον Ιούλιο. Αποκάλυψε μάλιστα τα κέρδη του από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, με τον πιο εντυπωσιακό ποσό να αφορά μια συνέντευξη 22 λεπτών στην εκπομπή Che Tempo Che Fa στον ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RAI 3, για την οποία πληρώθηκε 24.000 ευρώ συν ένα αεροπορικό εισιτήριο πρώτης θέσης.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν οργή στην Ιταλία, με τους πολιτικούς να διερωτώνται γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων δαπανώνται τόσο ανεξέλεγκτα. Στην ιστοσελίδα του, ο Βαρουφάκης αποκάλυψε τα κέρδη του από τις εμφανίσεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις δημόσιες εμφανίσεις από τον Αύγουστο. Από τις 25 συνεντεύξεις που παρατίθενται, οι 20 έγιναν δωρεάν. Κέρδισε όμως 28.800 ευρώ για να εμφανιστεί σε μια διάσκεψη για την εταιρεία private equity Abraaj Group στη Σιγκαπούρη τον Οκτώβριο. Για τρεις άλλες ομιλίες, έλαβε αμοιβές μέχρι και 1.000 ευρώ. Είπε ότι τα χρήματα είναι για «να διατηρώ την οικονομική μου ανεξαρτησία από κατεστημένα συμφέροντα και για τις άλλες δραστηριότητές μου»!

Ο Βαρουφάκης έγραφε σε απάντηση ενός άρθρου στη βρετανική εφημερίδα The Times που τον κατηγόρησε ότι «χρεώνει μέχρι και 60.000 τη φορά για να δίνει ομιλίες και ότι εισπράττει τις πληρωμές μέσω τραπεζικού λογαριασμού της HSBC στο Ομάν». Ο Βαρουφάκης το διέψευσε. Έγραψε ότι μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση ξόδεψε «χρόνο και ενέργεια για να μεταφέρει το πνεύμα της Άνοιξης της Αθήνας στην καρδιά της Ευρώπης». Για να γίνει αυτό, είπε, σημαίνει «ατέλειωτα ταξίδια και περισσότερες από 20 εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης» από τον Αύγουστο.

politico.eu

ΣΧΟΛΙΑ

  1. NIKOS z. avatar
    NIKOS z. 30/10/2015 16:29:39

    Ο Βαρουφάκης, αν και ως στάρ δικαιούται όσα και ο Μπρους Γουίλι τουλάχιστον, παίρνει ψίχουλα σε σχέση με τους Ευρωβουλευτές και τρύπιες δεκάρες σε σχέση με τους Ευρωπρωθυπουργούς. Σκεφτείτε οτι ο Τσίπρας παίρνει 85.000 /μήνα χωρίς καν να δώσει έστω και μία συνέντευξη, ενώ ο " ανήθικος αλλά νομότυπος" κατ΄ομολογίαν του ιδίου, Γοιυνκέρ παίρνει 350.000 ευρώ/μήνα, απο δικά μας λεφτά!!! μέσα στην κρίση που αυτοί προκάλεσαν και όχι ο Βαρουφάκης! Μην το ψάχνετε...Ελντοράντο η πολιτική στην Ευρωβουλή και τα πέριξ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.