Όλοι οι Χριστιανοί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών
01/08/2016 23:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλοι οι Χριστιανοί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προτρέπουν τους οπαδούς τους να καταστρέψουν "τους αλαζόνες άπιστους χριστιανούς", καλώντας τους μουσουλμάνους να "προσεύχονται η κατάρα του Αλλάχ να πέσει επάνω στους ψεύτες". Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων στο νέο τεύχος του περιοδικού του Ισλαμικού Κράτους "Dabiq", που κυκλοφορεί με τίτλο "Σπάστε το σταυρό" και εξώφυλλο έναν τζιχαντιστή που αντικαθιστά έναν σπασμένο σταυρό στην στέγη μιας εκκλησία με την σημαία του ISIS. Κι όλα αυτά, μόλις λίγε μέρες μετά από τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ στην εκκλησία της Ρουέν στην Νορμανδία.

Το 15ο τεύχος του περιοδικού, οι σελίδες του οποίου είναι γεμάτες με αποκρουστικές εικόνες αποκεφαλισμών και άλλων αποτρόπαιων πράξεων, καλεί όλους τους οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών. Επίσης, απειλεί με νέα χτυπήματα στη Δύση. "Πράξη παράλογης βίας; Κάποιος θα σκεφτόταν ότι ο μέσος Δυτικός, μέχρι τώρα, θα είχε εγκαταλείψει τον ξεπερασμένο ισχυρισμό ότι οι ενέργειες των Μουτζαχεντίν - οι οποίοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει τους στόχους τους, τις προθέσεις και τα κίνητρά τους- δεν έχουν νόημα. Το μόνο παράλογο θα ήταν να μην υπάρχουν βίαια, άγρια αντίποινα εξ αρχής!", γράφει το περιοδικό, καλώντας τους "κρυμμένους στρατιώτες" στη Δύση να επιτεθούν χωρίς καθυστέρηση και κάνοντας αναφορές στις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Ορλάντο, τη Νίκαια, το Μόναχο και το Μπαγκλαντές.

"Οι προσκυνητές του σταυρού και οι παγανιστές της Δύσης θα πρέπει να εξετάσουν τους λόγους πίσω από την εχθρότητα των μουσουλμάνων κατά των Δυτικών και να μετανοήσουν εγκαταλείποντας τον χριστιανισμό, αποδεχόμενοι το Ισλάμ" επιμένει. Μάλιστα, αναπαράγουν δηλώσεις Αμερικανών, Καναδών, Φιλανδών και άλλων εθνικοτήτων που ισχυρίζονται ότι ασπάστηκαν τον ισλαμισμό.

Όλοι οι Χριστιανοί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών 226970 photo

Οι τζιχαντιστές κατονομάζουν στους στόχους τους τον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από το "παραπλανητικό πέπλο της καλής θέλησης" προς τους μουσουλμάνους. Τον κατηγορούν επιπλέον επειδή έκανε δηλώσεις μετά το μακελειό στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο τον περασμένο Ιούνιο. Στο στόχαστρο τους όμως θέτουν και άλλους χριστιανούς (Κόπτες, αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία), ενώ μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται απεικονίζει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.

"Υποστηρίζετε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ακολουθούν τη σωστή θρησκεία και ότι θα εισέλθουν στο βασίλειο του παραδείσου; Δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό" γράφει το περιοδικό. Και φυσικά τονίζει ότι ο δράστης μιας επίθεσης, ως μάρτυρας, θα επιβραβευθεί με το να μεταβεί στον Παράδεισο όπου θα τον περιμένουν 72 παρθένες. Οι χριστιανοί έχουν δύο επιλογές, τονίζουν οι συντάκτες του περιοδικού: είτε να παραμείνουν προσκολλημένοι στην "πολυτέλεια αυτής της ζωής, απορρίπτοντας την αλήθεια", είτε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση του Αλλάχ ότι η "ζωή δεν είναι εγγυημένη".

http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/08/01/01016-20160801ARTFIG00185-break-the-cross-le-magazine-de-propagande-de-l-etat-islamique-cible-les-chretiens.php