Ο Τραμπ αποκλείει τους τρανσέξουαλ από το στρατό
26/07/2017 19:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τραμπ αποκλείει τους τρανσέξουαλ από το στρατό

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι οι τρανσέξουαλ δεν θα μπορούν να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, σε οποιαδήποτε θέση, αντιστρέφοντας μία ακόμα πολιτική την οποία είχε ξεκινήσει ο Ομπάμα πριν από έναν χρόνο. "Έπειτα από διαβούλευση με τους στρατηγούς μου και τους εμπειρογνώμονες επί των ενόπλων δυνάμεων, ενημερώνω ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα δέχεται ούτε θα επιτρέπει πλέον τρανσέξουαλ σε οποιαδήποτε θέση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων", έγραψε ο Τραμπ.

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, αυτό γίνεται εξαιτίας του ιατρικού κόστους. "Ο στρατός μας πρέπει να επικεντρωθεί στην αποφασιστική και συντριπτική νίκη και δεν μπορεί να επιβαρύνεται με τα τεράστια ιατρικά κόστη και την αναστάτωση που θα συνεπαγόταν η παρουσία τρανσέξουαλ στον στρατό", έγραψε. Το 2016, υπό τον Ομπάμα και τον τότε υπουργού Άμυνας Ας Κάρτερ, το Πεντάγωνο έδωσε τέλος στην μακρόχρονη πολιτική αποκλεισμού των τρανσέξουαλ από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι εκτιμήσεις τοποθετούν τον αριθμό των τρανσέξουαλ που υπηρετούν επί του παρόντος στο στρατό σε 15.000 από σύνολο 1,4 εκατομμυρίων υπαλλήλων ενεργού υπηρεσίας. Μια μελέτη της RAND Corporation εκτιμά ότι η ιατρική περίθαλψη για τα άτομα αυτά θα κοστίσει περίπου 3 έως 4 εκ. δολάρια ετησίως. Κάθε χρόνο, το Πεντάγωνο δαπανά περίπου 6 δισ. δολάρια για την ιατρική περίθαλψη των μελών των ενόπλων δυνάμεων.

theguardian.com