Ο Τραμπ απέλυσε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης επειδή διαφώνησε με το διάταγμα
31/01/2017 11:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο Τραμπ απέλυσε την υπηρεσιακή υπ. Δικαιοσύνης επειδή διαφώνησε με το διάταγμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ απάλλαξε από τα καθήκοντά της, την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, Σάλι Γέιτς, μετά την εντολή που έδωσε η ίδια, προς τους νομικούς του υπουργείου αναφορικά με τη μη τήρηση της περιορισμών στη μετανάστευση που επέβαλε ο Τραμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου, του Λευκού Οίκου, στο Twitter.

Ο Τραμπ ανέθεσε στον Ντάνα Μποέντε, Γενικό Εισαγγελέα στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια ν΄ αντικαταστήσει τη Γέιτς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ και την ανάρτησή του στο Twitter.

Η Γέιτς, που είχε επιλεγεί από τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν είχε πειστεί για τη νομική ορθότητα του ειδικού προεδρικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών από επτά χώρες, στις οποίες, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει ότι θα εξασφαλίσει «την εφαρμογή του διατάγματος» Τραμπ

Ο νέος ασκών χρέη υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ντάνα Μπέντε διαβεβαίωσε αμέσως μετά τον διορισμό του ότι θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.

Ο Μπέντε διορίσθηκε για να αντικαταστήσει την Σάλι Γέιτς, υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα, που παύθηκε απ[ό τον Τραμπ διότι αρνήθηκε να εφαρμόσει το διάταγμα που έχει προκαλέσει κατακραυγή στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μπέντε έσπευσε να ακυρώσει τις οδηγίες της Σάλι Γέιτς. «Δίνω εντολή στους άνδρες και τις γυναίκες του υπουργείου Δικαιοσύνης να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως έχουμε ορκισθεί να κάνουμε, και να υπερασπισθούν τα διατάγματα του προέδρου μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Χθες το βράδυ ο Τραμπ έπαυσε την Σάλι Γέιτς και στη συνέχεια αντικατέστησε τον μεταβατικό επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων Ντάνιελ Ραγκσντέιλ, που προερχόταν επίσης από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή:imerisia.gr