Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ορκίζεται  εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα
11/07/2016 16:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, γιος του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, απείλησε με εκδίκηση τις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πατέρα του, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα της παγκόσμιας μαχητικής ομάδας εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της στην 21 λεπτών ομιλία του με τίτλο «Είμαστε όλοι Οσάμα», σύμφωνα με το SITE Intelligence Group.

"Θα συνεχίσουμε να σας χτυπάμε και να σας στοχεύουμε στη χώρα σας και στο εξωτερικό ως απάντηση στην καταπίεση των ανθρώπων στην Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σομαλία και τον υπόλοιπο μουσουλμανικό κόσμο που δεν κατάφερε να επιβιώσει της καταπίεσής σας" λέει. "Όσο για την εκδίκηση από τον ισλαμικό έθνος για τον Σεΐχη Οσάμα, μακάρι ο Αλλάχ να δείξει έλεος σ 'αυτόν, δεν είναι εκδίκηση για τον Οσάμα ως άτομο, αλλά είναι εκδίκηση για εκείνους που υπερασπίστηκαν το Ισλάμ".

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στο πακιστανικό κρησφύγετο του από κομάντος των ΗΠΑ το 2011 σε ένα σημαντικό πλήγμα στην μαχητική ομάδα, η οποία πραγματοποίησε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Έγγραφα που βρέθηκαν από το αρχείο του Μπιν Λάντεν και δημοσιεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τον περασμένο χρόνο ισχυρίζονται ότι οι βοηθοί του προσπάθησαν να επανενώσουνε τον ηγέτη των τρομοκρατών με τον Χάμζα, ο οποίος βρισκόταν σε κατ 'οίκον περιορισμό στο Ιράν.

Ο Χάμζα, ο οποίος τώρα είναι περίπου 25 χρόνων, ήταν στο πλευρό του πατέρα του στο Αφγανιστάν πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και πέρασε χρόνο μαζί του στο Πακιστάν μετά την υπό αμερικανική ηγεσία εισβολή που ώθησε ένα μεγάλο μέρος της ανώτερης ηγεσίας της Αλ Κάιντα εκεί, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Brookings. Ο Χάζμα, ο οποίος πρωτοπαρουσιάστηκε από τον νέο επικεφαλής της οργάνωσης Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι σε ένα ηχητικό μήνυμα το περασμένο έτος, είναι η νέα φωνή της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας οι γερασμένοι ηγέτες προσπαθούν να εμπνεύσουν τους μαχητές σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν το Ισλαμικό Κράτος. "Ο Χάμζα είναι το νέο πρόσωπο της Αλ-Κάιντα, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον ιδρυτή της ομάδας. Είναι ένας ευκρινής και επικίνδυνος εχθρός", σύμφωνα με τον Bruce Riedel του Brookings.

theguardian.com