Ο διευθυντής του FBI απέρριψε τους ισχυρισμούς Τραμπ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές
06/03/2017 12:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ο διευθυντής του FBI απέρριψε τους ισχυρισμούς Τραμπ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμει απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την εντολή να τον παρακολουθούν. Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Κόμεϊ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να παρέμβει και να διαψεύσει δημοσίως την καταγγελία, καθώς οι ισχυρισμοί Τραμπ αφήνουν υπόνοιες ότι το FBI παρέβη τη νομοθεσία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Τραμπ, ο Ομπάμα παγίδευσε τις τηλεφωνικές συσκευές του "Πύργου Τραμπ", όπου βρισκόταν η έδρα της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως δεν παρουσίασε σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Ο εκπρόσωπος του τέως προέδρου απάντησε ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή για την καταγραφή των συνομιλιών οποιουδήποτε Αμερικανού πολίτη.

Ο Λευκός Οίκος πάντως έχει ζητήσει τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών από την Επιτροπή του Κογκρέσου, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα της ρωσικής "παρεμβολής" στις προεδρικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι ο Κόμεϊ ήταν αυτός που διέταξε μια νέα έρευνα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Κατόπιν έγινε ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος επί εποχής Ομπάμα που διατήρησε τη θέση του στη διοίκηση Τραμπ.

independent.co.uk