Νέα τουρκική πρόκληση: Ανοιχτά της Κύπρου για μελέτες βγαίνει το Μπαρμπαρός
04/11/2016 23:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα τουρκική πρόκληση: Ανοιχτά της Κύπρου για μελέτες βγαίνει το Μπαρμπαρός

Τo τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες σεισμικές έρευνες στα ανοιχτά της Κύπρου όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολού ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίου (TPAO), Μπεσίμ Σισμάν, ενώ οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται στην κορύφωσή τους.

«Την περίοδο που έχουμε μπροστά μας θα κάνουμε και πάλι σημαντικές σεισμικές εργασίες με το πλοίο Μπαρμπαρός ανοιχτά της Κύπρου. Η αξιολόγηση των σεισμικών ερευνών που κάναμε προηγουμένως συνεχίζονται με ταχύτητα», δήλωσε ο κ. Σισμάν και πρόσθεσε ότι «θα μπορούμε να ανοίξουμε γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου στην Μεσόγειο. Αλλά ασφαλώς επειδή οι θαλάσσιες επενδύσεις στοιχίζουν ακριβά είναι φυσικό να περιμένουμε τις τιμές πετρελαίου να διορθωθούν για να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία».

Ο Γενικός Διευθυντής της TPAO αναφέρθηκε στο γενικότερο τουρκικό σχέδιο, λέγοντας πως έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ζήτησε να ακολουθήσει πιο επιθετική τακτική στις επενδύσεις.

«Σκεφτόμαστε να κάνουμε μια γεώτρηση με την Shell στην Μαύρη Θάλασσα το 2017 ή το 2018», είπε ο Μπεσίρ Σισμάν και ευχήθηκε ότι θα διορθωθούν οι τιμές του πετρελαίου για να μπορέσουν να προχωρήσουν με τα σχέδιά τους.

eleftherostypos.gr