Νέα έκθεση της ΕΕ: Ελλάδα και Ιταλία να επισπεύσουν τη δημιουργία hotspots
10/02/2016 15:01
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νέα έκθεση της ΕΕ: Ελλάδα και Ιταλία να επισπεύσουν τη δημιουργία hotspots

Να βελτιώσει τις συνθήκες για τους πρόσφυγες καλεί την Ελλάδα η ΕΕ, στην νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, σύμφωνα με τπληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα αναφέρεται πως Ελλάδα και Ιταλία πρέπει να επισπεύσουν την δημιουργία των hotspots, αν και έχει σημειωθεί κάποια επιτάχυνση, γεγονός που χαρακτηρίζεται «θετικό».

Πολλές ενέργειες σχετικά με το μεταναστευτικό έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, αλλά η πρόοδος επιτυγχάνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, σημειώνεται επίσης στην έκθεση.

Οι μετανάστες που φτάνουν στην ΕΕ θα προστατεύονται εφόσον το δικαιούνται, αλλά δεν εναπόκειται σε αυτούς η απόφαση για το πού θα εγκατασταθούν, δηλαδή σε ποια από τα κράτη - μέλη. Αντίθετα, σημειώνεται στην έκθεση, οι μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασύλου θα επαναπατρίζονται.

Τέλος, επισημαίνεται η μεγάλη καθυστέρηση στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης των προσφύγων, το οποίο πρέπει «επειγόντως» να τρέξει, καθώς μόλις για 497 πρόσφυγες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. «Τα κράτη - μέλη πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη και υπευθυνότητα», αναφέρει το κείμενο.

imerisia.gr