Μπαρνιέ: "Φήμες" τα περί συμφωνίας για το Brexit
29/11/2017 15:18
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μπαρνιέ: "Φήμες" τα περί συμφωνίας για το Brexit

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ χαρακτήρισε "φήμες"τις πληροφορίες σειράς βρετανικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας επί της οικονομικής διευθέτησης της βρετανικής εξόδου.


"Υπάρχει ένα θέμα επί του οποίου συνεχίζουμε να εργαζόμαστε, όποιες και αν είναι οι δηλώσεις ή οι φήμες στον Τύπο σήμερα, είναι το θέμα των οικονομικών δεσμεύσεων", δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

"Δεν θα πληρώσουμε οι 27 αυτά που συμφωνήθηκαν από τους 28, είναι τόσο απλό, άρα θέλουμε να ρυθμίσουμε τους λογαριασμούς", δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το BBC, κάνουν λόγο για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Λονδίνο για τον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία.

Δύο πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα The Telegraph ότι το Λονδίνο και η ΕΕ συμφώνησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας επί μίας μεθόδου η οποία καταλήγει σε ένα ποσόν ανάμεσα στα 45 και τα 55 δισκεατομμύρια ευρώ για την διευθέτηση αυτού του ακανθώδους θέματος των διαπραγματεύσεων.

Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπη, όσο και το βρετανικό υπουργείο του Brexit αρνήθηκαν σήμερα να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες περί συμφωνίας. "Εντατικές συνομιλίες ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζονται αυτήν την εβομάδα στις Βρυξέλλες", όπου "προσπαθούμε να φθάσουμε σε μία συμφωνία", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου του Brexit .

Ελπίζω σε συμφωνία για το Brexit σύντομα

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit δήλωσε πάντως ότι ελπίζει να ενημερώσει την ΕΕ τις επόμενες ημέρες για μια συμφωνία με τη Βρετανία αναφορικά με τους οικονομικούς όρους της αποχώρησής της από την Ένωση.

"Εργαζόμαστε πραγματικά πολύ σκληρά για αυτά τα θέματα", δήλωσε ο Μπαρνιέ, προσθέτοντας ότι: "Ελπίζω ότι θα μπορώ θα ενημερώσω ότι…καταφέραμε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία".

Ο Μπαρνιέ αναμένεται να συναντηθεί με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις 4 Δεκεμβρίου.

Capital.gr, με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ