Μέρκελ - Μακρόν: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη Σύνοδο
23/06/2017 17:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μέρκελ - Μακρόν: Δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη Σύνοδο

"Χαιρετίζω την ανάκαμψη της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας", τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την καγκελάριο Μέρκελ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

"Βρέθηκε στο τελευταίο Eurogroup ένα πολύ ισχυρό συναινετικό πλαίσιο. Στη σημερινή σύνοδο δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα, και αυτό είναι πολύ καλό νέο, γιατί δουλέψαμε πολύ με τη Μέρκελ, ώστε να καταλήξουμε στη συμφωνία που βρέθηκε στο Eurogroup", σημείωσε ο κ. Μακρόν.

Από τη μεριά της, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως "δεν μιλήσαμε για την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο γιατί έχουν βρεθεί λύσεις" και επισήμανε πως και με το "πακέτο Γιούνκερ" θα υπάρχει ενίσχυση των επενδύσεων.

Η προσφυγική κρίση θα συνεχιστεί

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες πως όταν η Γαλλία και η Γερμανία ομιλούν με την ίδια φωνή, η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει.

Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Ευρώπη είναι η καλύτερη προστασία από τις μεγάλες προκλήσεις, από την τρομοκρατία μέχρι τη μετανάστευση και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τον Μακρόν, η προσφυγική κρίση δεν είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουν μερικές μόνο χώρες της ΕΕ, αλλά όλες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η προσφυγική κρίση δεν είναι προσωρινή, αλλά θα συνεχιστεί και γι' αυτό απαιτείται μια μακροπρόθεσμη απάντηση.

Ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι υποστηρίζει τις ανοικτές αγορές, πρόσθεσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει πως η Ευρώπη θα είναι αφελής και ότι θα υπερασπιστεί τους κανόνες και θα εξαφαλίσει ότι θα γίνονται σεβαστοί.

Ο Μακρόν τόνισε ακόμη πως χρειάζεται "πραγματική αμοιβαιότητα" στις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital.gr